kinderdagverblijf

Veilige vertrouwde liefdevolle opvang

Onze kinderdagverblijven bieden meer dan opvang, verzorging en vermaak. We geven kinderen de rust en de ruimte om te ontdekken, te onderzoeken en te spelen. Want dat is hoe ze leren. Op hun eigen manier, in hun eigen tempo ontdekken ze de wereld. Stap voor stap.

En wij? Wij helpen en begeleiden ze daarbij.  De kleinsten ontdekken de wereld met al hun zintuigen: ze kijken, ruiken, voelen en proeven. Ze leggen speelgoed weg en pakken het weer op, heel geconcentreerd. We stimuleren en begeleiden de zelfstandigheid van onze kinderen. Ze willen het liefst alles zelf doen: hun jas aan, hun boterham smeren. Dit is goed voor hun ontwikkeling. En wanneer ze het op hun eigen manier mogen doen, dan zie je ze groeien! Kinderen leren het meeste in hun eerste vier levensjaren. Wij als professionals in de kinderopvang ondersteunen kinderen én ouders graag hierin. Op pedagogisch gebied onderscheiden wij ons van andere kinderopvang. We werken met een doordacht hoogwaardig pedagogisch programma en werken met horizontale opvanggroepen.

onze opvanggroepen

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo werken we met horizontale groepen. Kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd zitten dan bij elkaar in één groep. Zo kunnen wij de inrichting van de groepsruimte en de activiteiten heel goed afstemmen op hun leeftijd en ontwikkeling.
de babygroep bij ZieZaZo is voor de leeftijd vanaf 2 maanden tot en met 14 maanden

babygroep

02 - 14 maanden maximaal 9 kinderen

dreumesgroep bij kinderdagverblijf ZieZaZo, voor dreumesen vanaf 12 maanden tot en met 26 maanden oud.

dreumesgroep

12 - 26 maanden maximaal 10 kinderen

de 2+groep bij kinderdagverblijf ZieZaZo, voor peuters vanaf 24 maanden tot 38 maanden oud

2+ groep

24 - 38 maanden  maximaal 16 kinderen

3+groep bij kinderdagverblijf ZieZaZo, voor kleuters van 34 maanden tot en met 48 maanden oud

3+ groep

34 - 48 maanden  maximaal 16 kinderen

Hoe ziet een dag ZieZaZo eruit?

ZieZaZo biedt veel meer dan alleen kinderopvang. Ons doel is een optimale ontwikkeling van jouw kind. Dagelijks zetten onze pedagogisch professionals zich met hart en ziel in om dit mogelijk te maken. 

Bij ZieZaZo zit je kind met leeftijdsgenootjes in een groep. Dit geeft ons de mogelijkheid om de dagindeling af te stemmen op de behoefte en ontwikkeling passend bij de leeftijd van je kind. Zo zal in de babygroep vooral het ritme van thuis, in overleg met ouders, gevolgd worden. Naar mate de kinderen ouder worden zal de dag steeds meer in een vast ritme gaan verlopen. Wij dagen de kinderen uit, stimuleren hun zelfstandigheid, hun eigen verantwoordelijkheid en helpen bij het ontdekken van de eigen talenten. 

ontbijt

Alle kinderen kunnen ‘s ochtends ontbijten. De wijze waarop is verschillend. Zo eten de baby’s op schoot en de peuters samen aan een lage tafel. Sommige smeren zelf hun brood, anderen krijgen liever nog wat hulp.

taalontwikkeling

Een goede taalontwikkeling is essentieel voor de algehele ontwikkeling van je kind. De eerste zes levensjaren zijn cruciaal en onze professionals weten dit. Zij zijn geschoold op dit gebied. Wij stimuleren de taalontwikkeling actief vanaf de eerste opvangdag.

naar buiten

Slecht weer bestaat niet. Alle kinderen gaan dagelijks naar buiten. We hebben zelfs speciale tuinbroeken waarin ze met nat en koud weer, toch warm en droog blijven; zo kunnen ze altijd heerlijk buiten  spelen.

gymmen

Bewegen is een belangrijke pijler bij ZieZaZo. Alle groepen hebben bij de leeftijd passend klim- en klautermateriaal. Zelfs de baby’s hebben al klimkisten, waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. Ook buiten hebben we passend klim & klautermateriaal.

verzorgen

De verzorgmomenten bij ZieZaZo zijn heilig. Dit is het moment waarop de pedagogisch medewerkers volop één-op-één aandacht kunnen geven aan je kind. Ze nemen hier dan ook ruim de tijd voor. 

yoga / muziek

Lopen als een giraffe, staan als een boom, peuters krijgen op een speelse manier peuter-yoga. Zintuigen worden zo gestimuleerd en er is aandacht voor wat je kind wel en niet wil.

Alle leeftijden vinden het heerlijk om samen muziek te maken, te zingen of te luisteren naar de diverse instrumenten.

op pad

Wij gaan er graag op uit. De baby’s met zijn drieën in de wandelwagen. De dreumesen zitten gezellig met zijn vieren. De peuters lopen aan het looplint, oh wat vinden ze dat stoer. En een rondje in de bakfiets is al een uitje op zich.

atelier

Het bevorderen van de fijne motoriek, ontwikkelen van de zintuigen, stimuleren van de fantasie en creativiteit, zijn belangrijke dingen om te leren. Alle leeftijden hebben dit in hun dagprogramma staan, natuurlijk passend bij de leeftijd. ZieZaZo beschikt zelfs over een eigen atelier, een heus uitje voor de peuters.

een dag bij de baby's

een dag bij de dreumesen

een dag bij de 2+groep

een dag bij de 3+groep

Oudercommissie

Elke locatie heeft een eigen oudercommissie. Wij zijn heel blij met hun betrokkenheid. Zij adviseren ons en dragen ideeën aan. Denk daarbij aan voeding, pedagogiek, maar ook prijsbeleid. Zo werken we samen aan een goede kinderopvang.

Opvangkosten

Natuurlijk wil je graag weten wat de opvang gaat kosten. Veel ouders kunnen een deel vergoed krijgen via de kinderopvangtoeslag. De netto kosten kan je berekenen via onze kostencaculator kinderopvang ZieZaZo. De (netto)opvangkosten kunnen per locatie verschillen.

KOM GERUST LANGS

Veel gestelde vragen

Je kunt je vrijblijvend inschrijven bij ZieZaZo. Dan nemen wij contact met je op welke mogelijkheden er zijn.  Ook is het uiteraard mogelijk om eerst een bezoek te brengen aan de locatie naar keuze. Als er een definitief plaatsingsaanbod gedaan kan worden ontvang je deze via het ouderportaal. 

De minimale afname bij ZieZaZo is 1 dagdeel, 1 peuterschoolochtend of  1 bso middag. Je kunt bij ons geen flexibele opvang afnemen. 

Je betaald de contractuele vastgelegde uren.

Bij ZieZaZo heb je de keuze in hele dag opvang: 7:30u tot 18:30u, halve dag op woensdag en vrijdag van 7:30u tot 13:00u of 13:00u tot 18:30u. De peuterschooltijden zijn van 8:30u tot 13:30u. 

De bso is geopend na schooltijd tot 18:30u en tijdens vakanties van 7:30u tot 18:30u.

 

De wendagen worden voor start van de overeenkomst ingepland. Zodat kind en ouder goed kan wennen. Lees hier meer over op onze pedagogiek pagina.

In het tarief zit alle voeding, luiers (merk pampers) en verzorging. Uitgezonderd hierop zijn: flesvoeding en avondeten tot 2 jaar.

Via ons ouderportaal kun je extra dagen opvang aanvragen. Ook kun je daar dagen ruilen. Wij hanteren een ruiltermijn van 3 weken. Dagen kunnen niet opgespaard worden om op een later moment in te zetten.

Ziektedagen mag je ruilen. Dit kun je via het ouderportaal aanvragen. Hierbij hanteren we ook een ruiltermijn van 3 weken.

ZieZaZo doet haar best om iedereen van een fijn opvangplekje te voorzien. Neem even contact op voor de actuele wachtlijsten. 

Wij werken met communicatie mapjes. Hierin kun je lezen hoe het met je kind gaat en ook kun je zelf terug schrijven. Wij plakken hier ook foto’s in. 

De opzegtermijn bij ZieZaZo is 1 maand, per de eerste van de maand. De opzegging kan via een brief of e-mail worden gedaan.

De ouderapp kun je downloaden in de App Store of Google Play Store onder de naam KOVnet Ouderapp. Je kunt de ouderapp ook vinden via onze website deze staat rechts bovenin de header. 

Je kunt je kind via de ouderapp of het ouderportaal afmelden. Dit wordt direct zichtbaar voor de medewerkers op locatie.

Het veranderen van vaste dagen is mogelijk indien de bezetting van de groep dit toelaat.
Wij kijken graag naar de mogelijkheden hiervoor. 

Vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op.