ZieZaZo zoekt

enthousiast leergierig talent

Vacatures bij ZieZaZo Kinderopvang Harmelen en De Meern

Werken
bij ZieZaZo

ZieZaZo is een kleinschalige, groeiende, jonge en enthousiaste kinderopvangorganisatie in Harmelen en De Meern. Bij onze kinderopvang staat het welzijn en de ontwikkeling van kinderen centraal en we geloven sterk in de waarden en principes van de Emmi Pikler benadering.

Dankzij onze kleinschaligheid hebben we niet alleen oog voor de kinderen, maar ook voor onze medewerkers. Dat betekent dat we naar jouw wensen luisteren, je mag meedenken over het beleid en je de kans krijgt om je professioneel te ontwikkelen. Bovendien zorgen wij voor een gezonde balans tussen werk en privé.

Ben jij diegene, die onze visie past, kan uitdragen en verder ontwikkelen? Dan zoeken wij jou!

Werken met
EmmiPikler

Werk je graag met kinderen en zoek je een uitdaging in de pedagogiek? Dan zijn wij misschien voor jou de perfecte plek om te werken, te leren of dit te combineren.

Onze werkwijze en ons pedagogisch beleid is geïnspireerd door de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Volgens haar visie ontwikkelen (jonge) kinderen zich beter, wanneer ze hun eigen tempo aan mogen houden. Zó leren ze beter zitten, staan, denken en praten. 

Veel van haar visie passen we toe in onze kinderopvang. We respecteren van onze kinderen hun eigen ritme en beperken hen zo min mogelijk in hun bewegingsvrijheid. Wij hebben geen boxen, wipstoelen of loopstoeltjes. De kinderen gaan zelf rustig op ontdekkingsreis. Dat is hoe ze leren. 

Alle kinderen verzorgen we op een persoonlijke en aandachtige manier.
Als een kind de kans krijgt om een actieve deelnemer te zijn in zijn
eigen verzorging-in plaats van een passieve ontvanger- vergroot dit zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen.

We observeren de kinderen en hun gedrag, zonder ze telkens uit hun spel te halen. We leren ze op hun beurt te wachten en de aandacht te delen. Spelenderwijs, door het goede voorbeeld te geven en door gewenst gedrag te benoemen. Ook geven we de kinderen de ruimte om hun gevoelens te uiten. 

Elke dag gaan we naar buiten om te rennen, te springen en te ravotten. De kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door te fietsen, te steppen en te klimmen. Zelfs de baby’s gaan elke dag naar buiten. Om te wandelen of met mooi weer buiten op een kleed te spelen.  

Voor de peuters hebben we een speciaal programma ontwikkeld, wat hen goed voorbereid op de basisschool. Doordat we met met horizontale groepen werken, kunnen we de groepsruimte en de activiteiten goed afstemmen op de leeftijd en behoeften van de kinderen.

Werken en leren

Wil je graag aan de slag als pedagogisch medewerker, maar ontbreekt de juiste opleiding?

BBL traject

Bij kinderopvang ZieZaZo is het mogelijk om al werkend je opleiding tot pedagogisch medewerker te behalen. Gedurende de BBL-periode, besteed je meestal één dag per week aan school en leer je al werkend 2 tot 3 dagen bij ZieZaZo. Je wordt begeleid door een praktijkbegeleider van ZieZaZo en deze helpt jou gedurende je gehele opleidingsperiode.

Bij ZieZaZo mag je zelf kiezen waar je je BBL-opleiding wilt volgen. Dit kan via klassikaal onderwijs maar ook via zelfstudie. Beide vormen worden door ons begeleid en wij betalen voor jou de opleiding na het afsluiten van een studieovereenkomst.

Vanaf dag 1 ben je een volwaardig lid van ons team en je wordt overal bij betrokken. Wel zo fijn, want je leert het meeste in de praktijk. 

stage lopen

zoek jij een stage plek?

Als leerling van een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) loop je diverse stages in de praktijk, tijdens je schoolcarrière. ZieZaZo is een erkend leerbedrijf en wij bieden deze stageplekken aan. Dit kan zowel op het kinderdagverblijf als de BSO. 

Onze praktijkopleider begeleidt jou tijdens de stageperiode. Bij ZieZaZo mag je zoveel mogelijk (als kan) meedraaien in de praktijk, want daar leer je het meeste door en dat maakt de stage juist interessant!

Neem gerust contact op als je op zoek bent naar een stageplek.

lerende organisatie

Ook ZieZaZo blijft zich ontwikkelen en verbeteren.

met plezier naar je werk

Wij luisteren naar jouw wensen. Een goede balans tussen werk en privé staat voorop.

kleinschalig

ZieZaZo heeft 2 locaties. Elke locatie heeft een kdv, bso & peuterschool

wat zeggen je toekomstige collega's

Bij ZieZaZo heb je heel veel vrijheid. Samen met je collega's maak je je eigen groepsplan welke aansluit op de visie. Daarnaast is er veel tijd om bezig te zijn met de kinderen. Alles daaromheen wordt gefaciliteerd.

Lizzie

Mijn hart ligt bij ZieZaZo. Ik wil nooit meer ergens anders werken. Wat een fijne omgeving om te werken met kinderen. In een klein team en kleine organisatie. Er is veel flexibilitiet. Vrij vragen kan bijn aaltijd en het rooster wordt in overleg gemaakt. Daarnaast zijn mijn collega's zeer gedreven om van elke dag een feestje te maken. Super fijn team waar je je meteen thuis voelt.

Emma