wij zijn op zoek naar enthousiast leergierig talent

ZieZaZo is een jonge, enthousiaste, groeiende organisatie in Harmelen en Leidsche Rijn. Wegens uitbereiding zijn wij op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, leergierige, talentvolle nieuwe collega’s.

werken bij

ZieZaZo

onze visie, geïnspireerd door Emmi Pikkler

De werkwijze en het pedagogisch beleid van ZieZaZo is geïnspireerd door de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Volgens haar visie ontwikkelen (jonge) kinderen zich beter, wanneer ze hun eigen tempo aan mogen houden. Zó leren ze beter zitten, staan, denken en praten. 

Veel van haar visie passen we toe bij de baby’s en dreumesen. We respecteren hun eigen ritme en beperken hen zo min mogelijk in hun bewegingsvrijheid. Wij hebben geen boxen, wipstoelen of loopstoeltjes. De kinderen gaan zelf rustig op ontdekkingsreis. Dat is hoe ze leren. 

Alle kinderen verzorgen we op een persoonlijke en aandachtige manier.
Als een kind de kans krijgt om een actieve deelnemer te zijn in zijn
eigen verzorging-in plaats van een passieve ontvanger- vergroot dit zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen.

We observeren de kinderen en hun gedrag, zonder ze telkens uit hun spel te halen. We leren ze op hun beurt te wachten en de aandacht te delen. Spelenderwijs, door het goede voorbeeld te geven en door gewenst gedrag te benoemen. Ook geven we de kinderen de ruimte om hun gevoelens te uiten. 

Elke dag gaan we naar buiten om te rennen, te springen en te ravotten. De kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door te fietsen, te steppen en te klimmen. Zelfs de baby’s gaan elke dag naar buiten. Om te wandelen of met mooi weer buiten op een kleed te spelen.  

Voor de peuters hebben we een speciaal programma ontwikkeld, wat hen goed voorbereid op de basisschool. Doordat we met met horizontale groepen werken, kunnen we de groepsruimte en de activiteiten goed afstemmen op de leeftijd en behoeften van de kinderen.

lees meer

ZieZaZo als werkgever

ZieZaZo is een kleine, jonge en groeiende organisatie. Een goede werksfeer en betrokkenheid van iedereen vinden wij erg belangrijk. 

De pedagogisch adviseurs en de vestigingsmanager begeleiden en ondersteunen de pedagogisch medewerkers. Er is altijd iemand op kantoor aanwezig, je staat er nooit alleen voor. 

Wij hebben niet alleen oog voor ouders en kinderen, de wensen en behoeften van onze werknemers staan voorop. Een veilige en prettige werkomgeving is wat we willen bieden. 

leesmeer

nooit uitgeleerd

Bij ZieZaZo zijn we nooit uitgeleerd en blijven we ons ontwikkelen.

Iedere medewerker wordt geschoold in de visie van Emmi Pikler, door zowel externe als interne scholing. Natuurlijk leer je dit niet zo maar, daarom begeleiden en coachen wij jou volop.

Anderzijds breng jij ook jouw eigen ervaring mee, daar kunnen wij weer van leren. Wij luisteren naar alle ideeën en voorstellen en zo blijven ook wij ons als organisatie ontwikkelen. Natuurlijk word je ook op andere gebieden geschoold, denk aan EHBO en BHV, maar ook taalontwikkeling, en nog vele andere pedagogische aspecten. We zijn nooit uitgeleerd bij ZieZaZo.

lees meer

rookvrije locatie

ZieZaZo is een rookvrije locatie, ook tijdens pauzes wordt er niet gerookt.

Ben jij diegene, die onze visie past, kan uitdragen en verder ontwikkelen? dan zoeken wij jou!

vacatures

Pedagogisch medewerker bij ZieZaZo

Ben jij op zoek naar een enerverend energiek kinderdagverblijf? Waar iedereen elkaar kent, rekening gehouden wordt met jouw wensen en waar je op gewenste momenten vrije dagen of vakantie kunt opnemen? Waar je gehoord wordt en waar je mee mag denken aan de invulling van het pedagogisch kader? Vind je het leuk om een nieuwe groep mee op te starten? Of wil je juist bestaande groepen verbeteren en eigen ideeën inbrengen? Wij werken met groepsplannen die de pedagogisch medewerkers zelf schrijven, want we vertrouwen erop dat onze pedagogisch medewerkers weten wat zij doen en wat het beste werkt voor hun groep kinderen. Zoek je een gezellige werksfeer, waar werkplezier voorop staat? Werken is belangrijk, maar waar ook oog is voor je privéleven en als het nodig is hier rekening mee gehouden wordt? Zoek je uitdaging in je werk? Wil jij je blijven ontwikkelen en sta je open voor trainingen en coaching? Solliciteer dan bij ons, bij kinderopvang ZieZaZo in De Meern of Harmelen. Onze kinderopvang bestaat uit een kinderdagverblijf, peuterschool en buitenschoolse opvang. Wij zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste leergierige collega’s en zullen altijd kijken welke functies bij jouw interesses passen. Doordat wij een kleine organisatie zijn, ben je voor ons geen nummer en houden wij ook rekening met jouw wensen. Kinderopvang ZieZaZo werkt met een onderscheidende kinderopvangvisie, geïnspireerd door kinderarts en pedagoge ‘Emmi Pikler’. Daarnaast vind je ook facetten terug van de pedagogische benadering ‘Regio Emilia’ en de zienswijze van prof. drs. Riksen-Walraven. Wil je meer lezen over onze organisatie? Kijk dan op www.ziezazo.com. Natuurlijk zijn wij aangesloten bij de brancheorganisatie Kinderopvang en houden wij ons aan de CAO kinderopvang. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen! Soort dienstverband: Voltijds, Deeltijds Parttime uren: 27-36 per week Salaris: Tot €2.972,00 per maand Rooster: Dagdienst Secundaire arbeidsvoorwaarden: Reiskostenvergoeding Soorten aanvullende vergoedingen: 13e maand Vakantiegeld Werklocatie: Fysiek Verwachte startdatum: 01-05-2023

Pedagogisch medewerker combinatie Peuterschool / BSO

functieomschrijving

Word jij blij van improviseren, ruimte hebben voor creativiteit en kinderen die jou een held vinden als ze met jou knutselen, zingen of ravotten?

· Wil je niet vastzitten aan schoolvakanties maar je eigen vrije dagen (in overleg) kunnen plannen?

· Ben jij al een tijdje werkzaam als peuterleidster, kleuterjuf of onderwijsassistent?

Dan is kinderopvang ZieZaZo op zoek naar jou!

In verband met uitbreiding van ons team zoeken wij voor onze locatie in de Meern een pedagogisch medewerker voor 27-36 uur per week voor onze peutergroep in combinatie met bso.

Wij vragen:

– meerdere jaren ervaring in het werken met een peutergroep of kleuterklas

– een bijdrage aan ons speciaal ontwikkeld peuterprogramma met een input vanuit jouw persoonlijkheid en expertise om de kinderen goed voor te bereiden op de basisschool.

– iemand die initiatiefrijk is als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van dagelijkse activiteiten met de daarbij behorende kennis op het gebied van de peuterontwikkeling.

– je voor een deel de taken van ouders/verzorgers over te nemen, zodat het bieden van kwaliteit, verantwoord werken en veiligheid vanzelfsprekendheden voor je moeten zijn.

– een deelname aan werk- en teambesprekingen en je woont ouderavonden en studiedagen bij. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via vakliteratuur en studiedagen van ZieZaZo.

– naast een ondernemende en flexibele instelling, goede organisatorische en communicatieve vaardigheden.

– een pedagogisch medewerker die niet rookt, ook niet in de pauzes

– een relevante opleiding afgerond op MBO-niveau (bijvoorbeeld PW, OA), of HBO (richting SPH, CMV, MWD, PABO) of je hebt een sociaalpedagogische, sociaal-culturele, pedagogische, sport/lichamelijke opvoeding of culturele/kunstzinnige docent opleiding gevolgd op ten minste MBO-kwalificatie niveau 3. Het liefst zoeken wij een echte juf!

Wij bieden:

– opvang die net even anders is dan de reguliere kinderopvang

– opvang in horizontale groepen met een pedagogisch beleid dat is geïnspireerd door de visie van de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler

– de pedagogisch adviseur en de vestigingsmanager als begeleider en ondersteunen jou als pedagogisch medewerker. We zijn nooit uitgeleerd en blijven ons ontwikkelen.

– naast een salaris conform de CAO Kinderopvang (bruto fulltime salaris tussen €2128,00 en €2899,00) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden je een zelfstandige baan aan in een stimulerende werkomgeving.

Ben jij diegene die onze visie past, kan uitdragen en verder ontwikkelen dan zoeken wij jou!

Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Marijke Aalbers 06-52644827 of Hanke van Koeverden 06-21698954. Spreekt de functie je aan? Stuur dan een mail met je cv en motivatie.

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Contractduur 12 maanden verlenging is mogelijk.

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Ben jij een enthousiaste pmer voor onze 1 -3 jarigen groep? Solliciteer dan nu!

functieomschrijving

Wij zijn per direct op zoek naar een pmer voor een nog nieuw te starten dreumesgroep.

De ZieZaZo dreumesgroep is bedoeld voor kinderen van 1 jaar tot 3 jaar.

ZieZaZo zorgt voor een ware=m en fijne plek voor de kinderen en medewerkers. Dreumesen kunnen al zo veel en vinden het heel leuk om hierin uitgedaagd te worden.

Taalvaardigheid, zelfredzaamheid maar het ook (leren) samen spelen met leeftijdsgenoten wordt gestimuleerd.

Wij hebben ons eigen 1+ plan ontwikkeld en willen je graag hier in betrekken.

Het gaat om een 27 tot 36-uren contract. De gewenste werkdagen zijn in overleg vast te stellen, een vrijdag is gewenst.

De organisatie

Kinderopvang ZieZaZo is een kleine organisatie met 1 grote kinderopvang locatie gelegen in de Meern, de wijk Veldhuizen en een locatie in Harmelen. Wij bieden opvang aan kinderen van 0-12 jaar. Dagelijks vangen wij kinderen op in een prettige sfeer, vol aandacht en plezier.

Het kinderdagverblijf in de Meern heeft ruimte voor 51 kinderen per dag, verdeeld over 4 leeftijdsgroepen met een eigen groepsruimte en pedagogisch medewerkers..

De baan

ZieZaZo biedt opvang die net even anders is dan de reguliere kinderopvang.

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo verzorgen en begeleiden we de kinderen met aandacht. We bieden ze een fijne, veilige en stimulerende omgeving, zodat zij zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Het pedagogisch beleid van ZieZaZo is geïnspireerd door de visie van de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Volgens deze visie ontwikkelen jonge kinderen zich beter, wanneer ze hun eigen tempo aan mogen houden. Dan leren ze beter zitten, staan, denken en praten. Veel van haar visie passen wij toe bij de baby’s en dreumesen. We respecteren hun eigen ritme en beperken hen zo min mogelijk in hun bewegingsvrijheid. Er zijn geen boxen, wipstoeltjes of loopstoeltjes. De kinderen gaan zelf in alle rust op ontdekkingsreis. Dat is hoe ze leren. We verzorgen alle kinderen op een persoonlijke en aandachtige manier. Als een kind de kans krijgt om een actieve deelnemer te zijn in zijn eigen verzorging – in plaats van een passieve ontvanger – vergroot dit zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. We observeren de kinderen en hun gedrag, zonder ze telkens uit hun spel te halen. We leren ze op hun beurt te wachten en de aandacht te delen. Spelenderwijs, door het goede voorbeeld te geven en door gewenst gedrag te benoemen. Ook geven we de kinderen de ruimte om hun gevoelens te uiten. Elke dag gaan we naar buiten om te rennen, te springen en te ravotten. De kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door te fietsen, te steppen en te klimmen. Zelfs de baby’s gaan elke dag naar buiten. Om te wandelen of met mooi weer buiten op een kleed te spelen. Voor de peuters hebben we een speciaal programma ontwikkeld, wat hen goed voorbereid op de basisschool. Doordat we met met horizontale groepen werken, kunnen we de groepsruimte en de activiteiten goed afstemmen op de leeftijd en behoeften van de kinderen. Door medewerkers van kinderdagverblijf ZieZaZo wordt niet gerookt, ook niet in de pauzes. De pedagogisch adviseurs en de vestigingsmanager begeleiden en ondersteunen de pedagogisch medewerkers. We zijn nooit uitgeleerd en blijven ons ontwikkelen.

Ben jij diegene die onze visie past, kan uitdragen en verder ontwikkelen dan zoeken wij jou!

De verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en verzorging van de peuters. Daarnaast ben je zeer initiatiefrijk als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als individueel en je stimuleert hun ontwikkeling. Je draagt zorg voor een veilig klimaat in de groep, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontplooien. Je neemt voor een deel de taken van ouders/verzorgers over, zodat het bieden van kwaliteit, verantwoord werken en veiligheid vanzelfsprekendheden voor je moeten zijn. Je onderhoudt een goed contact met ouders/verzorgers. Je neemt deel aan werk- en teambesprekingen en je woont ouderavonden en studiedagen bij. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via vakliteratuur en studiedagen van ZieZaZo.

Het profiel
Je hebt tenminste een relevante opleiding afgerond op MBO-niveau (bijvoorbeeld PW), of HBO (richting SPH, CMV, MWD, PABO) of je hebt een sociaalpedagogische, sociaal-culturele, pedagogische, sport/lichamelijke opvoeding of culturele/kunstzinnige docent opleiding gevolgd op ten minste MBO-kwalificatie niveau 3. Je hebt plezier in een actieve en creatieve omgang met kinderen en hebt daar ook (werk-) ervaring mee. Naast een ondernemende en flexibele instelling beschik je over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Je hebt een kind- en servicegerichte houding, bent stressbestendig en je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Als je ook nog over een dosis humor en talenten beschikt, nodigen wij je uit om te solliciteren.

De beloning
Naast een salaris conform de CAO Kinderopvang (bruto fulltime salaris tussen €1943 en €2652) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt ZieZaZo je een zelfstandige baan in een stimulerende werkomgeving. Verder biedt ZieZaZo medewerk(st)ers de mogelijkheid om de studie tot babyspecialis te volgen, een emmi pikler cursus, deel te nemen aan diverse cursussen en workshops zoals een EHBO cursus en een BHV training.

Interesse?
Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Marijke Aalbers of Hanke van Koeverden via 06-52644827

Soort dienstverband: Bepaalde tijd

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Contractduur 12 maanden verlenging is mogelijk.

Parttime uren: 27 of 36 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Lees meer

lerende organisatie

Ook ZieZaZo blijft zich ontwikkelen en verbeteren.

met plezier naar je werk

Open en transparante communicatie, wij luisteren naar onze medewerkers.

kleinschalig

ZieZaZo heeft 2 locaties. Elke locatie heeft een kdv, bso & peuterschool

wat zeggen je toekomstige collega's

Bij ZieZaZo heb je heel veel vrijheid. Samen met je collega's maak je je eigen groepsplan welke aansluit op de visie. Daarnaast is er veel tijd om bezig te zijn met de kinderen. Alles daaromheen wordt gefaciliteerd.

Lizzie

Mijn hart ligt bij ZieZaZo. Ik wil nooit meer ergens anders werken. Wat een fijne omgeving om te werken met kinderen. In een klein team en kleine organisatie. Er is veel flexibilitiet. Vrij vragen kan bijn aaltijd en het rooster wordt in overleg gemaakt. Daarnaast zijn mijn collega's zeer gedreven om van elke dag een feestje te maken. Super fijn team waar je je meteen thuis voelt.

Emma