buitenschoolse opvang

ontdek bso ZieZaZo

Een fijne plek waar je kind zich welkom en veilig voelt, waar je kind graag heen gaat voor en na schooltijd of tijdens de vakanties, dat is ons hoofddoel. Kinderen hebben zelf de belangrijkste rol bij het creëren van hun eigen bso. Ze participeren en hebben een belangrijke stem. Wij kijken naar de wensen en behoeften van ieder kind.

De tijd bij bso ZieZaZo is vrije tijd, want op school moeten ze al zoveel. Ze mogen zelf beslissen hoe ze deze tijd invullen. Ze kunnen vrij spelen, samen of alleen. Zelf beslissen of ze aan activiteiten willen deelnemen en chillen op de bank mag ook.

Ze leren samenwerken, naar elkaar luisteren en er is veel ruimte voor initiatieven. Door goed naar ze te luisteren en te kijken, weten we wat er speelt en waar ze behoeften aan hebben. Ons motto is dat alles kan, of beter gezegd dat bijna alles kan. Wij gaan graag mee in de ideeën van de kinderen.

brengen & ophalen

lopend of met de bakfiets

heel veel ruimte

grote hoge lichte ruime lokalen, gymzaal & atelier

geen extra vervoers- kosten

geen taxikosten of andere mogelijke vervoerskosten bij ons

even ontspannen en dan ......

niks moet maar veel mag ....

open tijdens studiedagen & vakanties

wij staan voor je klaar als de school dicht is. Soms zit het in je pakket en extra inkopen kan altijd.

grote buitenruimte

we boffen met onze enorm grote tuinen

brengen & ophalen

Wij brengen de kinderen lopend of met de bakfiets naar school. Ook de oudere kinderen gaan met ons mee. De jongste kinderen brengen we in hun klas, de oudste mogen zelf naar hun klas toe lopen. En even later checken we natuurlijk toch of de oudste ook netjes gearriveerd zijn.

‘s Middags halen wij ze weer bij school op. De jongste in hun klas en de oudere komen naar ons toe op het schoolplein. Onze pedagogisch medewerkers zijn duidelijk herkenbaar aan hun kleding.

Er komt een moment dat de pré-pubers graag zelfstandig van school naar ZieZaZo gaan. Een belangrijke stap in hun zelfstandigheid. Als ouder bepaal je óf én wanneer dit gebeurt. Hiervoor moet je ook schriftelijke toestemming geven, wij staan dit nooit zonder overleg toe.

héél veel ruimte

Het eerste wat kinderen en ouders opvalt zijn de grote lokalen, enorme speelhal, een extra atelier en de grote eigen buitenruimte. 

De groepsruimtes zijn naar leeftijd ingericht. Zo vinden de jongste het nog heerlijk om in de speelhoeken te spelen. Voor de oudere is er een kaptafel en een klushoek met een heuse klusbank.

De bso-groepen zijn om tot rust te komen, rustig te spelen of te chillen. In het atelier kunnen ze zich creatief uitleven en in de grote hal wordt geravot, grote bouwwerken gemaakt, gegymd, gedanst op het podium en er worden enorme bouwwerken gemaakt.

geen extra vervoerskosten

De meeste scholen liggen direct bij onze bso in de buurt. Daarom brengen we de kinderen veelal lopend naar school en zo halen we ze ook weer op.

Daarnaast beschikken we op beide locaties over een bakfiets, deze wordt voor enkele schoolgaande kinderen gebruikt. Het meeste maken we er gebruik van als we er met de bso op uit gaan. 

Wij maken dus geen gebruik van busjes, bsobus of taxi’s en brengen ook geen losse extra vervoerskosten in rekening.

even ontspannen en dan .......

Ieder kind ontspant op haar of zijn eigen manier om los te komen van school. Ze zijn bij ons letterlijk de school uit en dat is een groot voordeel. 

Sommigen ontladen zich door heel energiek (buiten) te gaan spelen, anderen zoeken juist de rust op en zitten graag even alleen en zo zijn er nog veel meer manieren. Wij weten waar ieder kind behoefte aan heeft en ons pand is zo groot, ruim maar ook knus ingericht dat ieder kind zijn eigen weg hierin kan en mag zoeken.

Na het chillen eten en drinken we gezamenlijk iets. Daarna zijn er activiteiten voor de kinderen die mee willen doen. Ieder kind mag bij ons kiezen en niks moet. Natuurlijk letten wij bij de oudere kinderen er wel op dat het huiswerk gemaakt wordt (indien dit nodig is).

open tijdens studiedagen & vakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn wij de hele dag open. Alle bso kinderen zijn dan welkom vanaf 7:30 uur, maar later mag ook. Ben je voor 8:30 uur bij ZieZaZo dan kan je aanschuiven aan de ontbijttafel. Reuze gezellig altijd.

De vakantieweken zijn super leuk. Allerlei extra activiteiten en workshops worden georganiseerd. Er is tijd voor uitjes en gezellig picknicken of naar de speeltuin valt ook altijd in goed aarde. En dit zijn maar een paar voorbeelden. De pedagogisch medewerkers stoppen veel tijd in het aanbieden van een uitdagend en leuk vakantie-programma en ook dan geldt: ‘je bepaalt zelf waar je aan mee wil doen’

Niks zo vervelend als een (onverwachte) studiedag als je moet werken. Hiervoor kan je opvang aanvragen, of je ruilt met een andere dag.

grote buitenruimte

Beide locaties beschikken over een enorme buitenruimte, waar volop gespeeld kan worden; er zijn fietsen, skelters, klimtoestellen, stuntsteps met stunthellingen, gelukkig niet te hoog en geheel veilig, en nog veel meer……

Sommige vinden het heerlijk om uren buiten te spelen, andere gaan toch liever naar binnen. Het mag allemaal. Wel vinden wij het belangrijk dat iedereen even buiten gespeeld heeft.

Oudercommissie

Elke locatie heeft een eigen oudercommissie. Wij zijn heel blij met hun betrokkenheid. Zij adviseren ons en dragen ideeën aan. Denk daarbij aan voeding, pedagogiek, maar ook prijsbeleid. Zo werken we samen aan een goede kinderopvang.

Opvangkosten

Natuurlijk wil je graag weten wat de opvang gaat kosten. Veel ouders kunnen een deel vergoed krijgen via de kinderopvangtoeslag. De netto kosten kan je berekenen via onze kostencaculator kinderopvang ZieZaZo. De (netto)opvangkosten kunnen per locatie verschillen.

KOM GERUST LANGS

Veel gestelde vragen

Je kunt je vrijblijvend inschrijven bij ZieZaZo. Dan nemen wij contact met je op welke mogelijkheden er zijn.  Ook is het uiteraard mogelijk om eerst een bezoek te brengen aan de locatie naar keuze. Als er een definitief plaatsingsaanbod gedaan kan worden ontvang je deze via het ouderportaal. 

De minimale afname bij ZieZaZo is 1 dagdeel dagopvang, 1 peuterschoolochtend of  1 bso middag. Je kunt bij ons geen flexibele opvang afnemen. 

Bij de bso kan je momenteel alleen 1 middag opnemen op maandag, woensdag en vrijdag. Per dag kennen we een aantal plekken toe voor ‘1-dags kinderen’. Bij overschrijding kom je op de wachtlijst te staan. De dinsdag en donderdag kan alleen in combinatie met minimaal 1 andere middag afgenomen worden.

Je betaalt de contractuele vastgelegde uren.

Kinderdagverblijf ZieZaZo biedt dagopvang aan van 7:30u tot 18:30u. De peuterschool is geopend van 8:30u tot 13:30u. 
De bso is geopend na schooltijd tot 18:30u en tijdens vakanties van 7:30u tot 18:30u.

De wendagen worden voor start van de overeenkomst ingepland. Zodat kind en ouder goed kan wennen. Lees hier meer over op onze pedagogiek pagina.

In het tarief zit alle voeding, luiers (merk pampers) en verzorging. Uitgezonderd hierop zijn: flesvoeding en avondeten.

Via ons ouderportaal kun je extra dagen opvang aanvragen. Als de planning het toelaat wordt de aanvraag goedgekeurd. Extra dagen worden altijd in rekening gebracht.

ZieZaZo biedt de mogelijkheid om contractuele opvangdagen te ruilen. We doen dit als de groepssamenstelling het toelaat en er voldoende pedagogisch medewerkers aanwezig zijn op de groep. Meld je je kind tijdig af via de Ouder app? Dan bouw je ruiltegoed op dat je later weer kunt inzetten. Lees hier meer over de toepassing van het urenpotje.

Ziektedagen mag je ruilen. Dit kun je via het ouderportaal aanvragen. Hierbij hanteren we ook een ruiltermijn van 3 weken.

ZieZaZo doet haar best om iedereen van een fijn opvangplekje te voorzien. Neem even contact op voor de actuele wachtlijsten. 

Wij werken met communicatie mapjes. Hierin kun je lezen hoe het met je kind gaat en ook kun je zelf terug schrijven. Wij plakken hier ook foto’s in. 

De opzegtermijn bij ZieZaZo is 1 maand, per de eerste van de maand. De opzegging kan via een brief of e-mail worden gedaan.

De ouderapp kun je downloaden in de App Store of Google Play Store onder de naam KOVnet Ouderapp. Je kunt de ouderapp ook vinden via onze website deze staat rechts bovenin de header. 

Je kunt je kind via de ouderapp of het ouderportaal afmelden. Dit wordt direct zichtbaar voor de medewerkers op locatie.

Alleen dagen die 96 uur van te voren via de ouderapp afgemeld worden kan je toevoegen in het urenpotje.

Wij zien dit als een nieuwe aanvraag. Hiertoe dient eigenlijk het bestaande contract opgezegd te worden en wij bieden een nieuw aanbod aan met de gewenste dagen.

Natuurlijk doe je dit pas als je zeker weet dat de verandering mogelijk is. Neem daarom contact met ons op zodat we dit in overleg kunnen doen.

Wij kijken graag naar de mogelijkheden hiervoor. 

Vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op.