We gaan beginnen! De verbouwing van onze nieuwe kinderopvang is gestart!

We zijn ontzettend blij dat de verbouwing van onze nieuwe kinderopvanglocatie officieel van start gaat!  Het is een spannende tijd, en we kunnen niet wachten om deze ruimte om te toveren tot een plek waar kinderen veilig, vrolijk en vol verwondering kunnen spelen, leren, ontdekken en opgroeien en die perfect aansluit bij onze kinderopvang visie.

De planning is om begin 2025 te starten met de daadwerkelijke opvang. Op dit moment is er nog volop plek. Meld je aan als je straks langs wil komen voor een vrijblijvende rondleiding.

ons adres

Onze nieuwe kinderopvang ligt centraal tussen de wijken Kattenbroek, Hoogland, Nieuwland en Vathorst, direct aan de uitvalsweg naar de A1.

Kies voor dagopvang bij kinderdagverblijf ZieZaZo Amersfoort

ZieZaZo heeft een uniek pedagogisch concept dat is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in de kinderopvang. Dit concept is geïnspireerd door de principes van Emmi Pikler, een Hongaarse arts en pedagoge die bekendstaat om haar benadering van autonome motorische ontwikkeling bij jonge kinderen. Pikler legde de nadruk op respect voor de natuurlijke ontwikkeling van het kind, waarbij het kind de ruimte krijgt om op eigen tempo te leren en te ontdekken.

Daarnaast zijn de ideeën van Thomas Gordon en de Reggio Emilia-benadering geïntegreerd in het concept. Gordon’s invloed is zichtbaar in de nadruk op effectieve communicatie tussen volwassenen en kinderen, waarbij respectvolle, gelijkwaardige interactie centraal staat. De Reggio Emilia-aanpak, bekend om zijn focus op de kracht van het kind als onderzoeker en ontdekkingsreiziger, heeft geleid tot een omgeving waarin kinderen gestimuleerd worden om actief en creatief te leren, met veel aandacht voor hun eigen interesses en de wereld om hen heen.

Dit alles wordt gecombineerd met een eigentijdse benadering, waarbij moderne inzichten en technologieën worden ingezet om de ontwikkeling van het kind te ondersteunen. Het resultaat is een pedagogisch concept dat zowel respectvol en kindgericht is, als aangepast aan de huidige tijd en behoeften van kinderen en ouders.

Meer lezen over onze pedagogische visie?

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo in Amersfoort werken we met een unieke horizontale groepsindeling, verdeeld in vier leeftijdsspecifieke groepen: één babygroep, twee dreumesgroepen, één 2-jarige groep en één 3-jarige groep. Dankzij deze indeling kunnen we kinderen precies de aandacht, uitdaging, stimulering en begeleiding bieden die aansluit bij hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Zo specifiek op leeftijd ingedeelde groepen vind je nergens anders, wat ons in staat stelt om optimaal in te spelen op de behoeften van elk kind.

Natuurlijk werken wij met een team van gekwalificeerde, betrokken, pedagogisch medewerkers die kinderen ‘echt zien”, persoonlijke aandacht geven en inspelen op hun ontwikkelingsbehoeften. Bij ZieZaZo kennen wij weinig wisselingen in ons personeelsbestand, waardoor je vaste gezichten op de groep ziet. Fijn voor zowel kinderen als ouders. Dit komt doordat wij een kleine organisatie zijn die onze werknemers zeer waarderen en ook luisteren naar hun wensen en behoeften. Zo zijn wij een fijne (werk)plek voor iedereen.

Een grote heerlijke locatie. Met ruime lokalen en veel invallend daglicht. Volop ruimte om de groepen in te delen met uitdagend spelmateriaal, te bewegen en te ontdekken. Daarnaast is er een grote speelhal. Voor elk kind is er een slaapplek, dus gedwongen slapen in de opvang groep is bij ZieZaZo niet nodig.

Wat een enorme natuurtuin hebben wij. Daar zijn volop mogelijkheden om te ontdekken, klauteren, spelen in de zandbak en planten te bewonderen. Daar zijn volop mogelijkheden en wij zullen deze tuin ook zelf nog volop gaan ontdekken.

De dreumesen krijgen een eigen stuk tuin, waar ze direct vanuit de groep heem kunnen. Zo kunnen ze zelf al beslissen of ze buiten of binnen willen spelen en hoeven ze niet te wachten tot iedereen wakker is.

Ook voor de baby’s is er een apart stuk, al gaan zij ook vaak wandelen in de drielingwagen.

Op deze locatie hebben wij het modernste lucht beheersingssysteem. Van het gas af. De CO2 wordt in alle lokalen en slaapkamers continu gemeten en beheerst. De temperatuur wordt gecontroleerd en bijgestuurd naar wens. Zo kunnen we koelen in de zomer en verwarmen in de winter. 

En is het ene lokaal te warm en de ander te koud? Dan wordt de warme lucht hergebruikt, hoe rendabel is dat?

Losse verwarmingen hebben we niet meer, dus geen verbrandingsgevaar voor de allerkleinsten.

“Alle opvang onder één dak.”

Deze locatie huisvest naast het kinderdagverblijf ook de peuterschool en de buitenschoolse opvang. 

Kinderopvangtarieven 2024

Kinderopvang ZieZaZo werkt met gestaffelde kinderopvangtarieven, die afhangen van de groepsgrootte en het aantal benodigde pedagogisch medewerkers. Zo is de babygroep klein en heeft een relatief hoge personele bezetting. De peuters zijn zelfstandiger en hebben een grotere groep met een kleinere personele bezetting. Op deze manier zorgen wij voor een goede balans tussen zorg, aandacht en kosten. Klik hier voor het overzicht.

De peutergroep WieWaWeg bij kinderdagverblijf ZieZaZo smeert graag zelf hun brood. Dan kan je ook kiezen wat er op komt.

Inclusief ontbijt

altijd gezond eten en drinken bij kinderopvang ZieZaZo

Inclusief groenten, fruit en tussendoortjes

Een dag bij de babygroep bij kinderdagverblijf ZieZaZo

Inclusief luiers

Inclusief peuteryoga, muziekles & uitjes 

Openingstijden

Ruilen van dagen

ZieZaZo Amersfoort werkt met het urenpotje. Dit is een systeem waarbij niet opgenomen opvangdagen opgespaard kunnen worden. Op een later moment kan je deze inzetten. Dit is een extra service en is geen contractueel recht. Wil je meer weten over deze service? Lees hier de voorwaarden.

De verbouwing bij kinderopvang ZieZaZo Amersfoort

KOM GERUST LANGS