ZieZaZo is op zoek naar enthousiast leergierig Talent

ZieZaZo is een kleinschalige, groeiende, jonge, enthousiaste kinderopvangorganisatie in Harmelen en De Meern. 

Er zijn diverse uitdagende vacatures, maar ook de combinatie werken & leren is mogelijk.

Onze kleinschaligheid is onze kracht. Wij hebben dan ook oog voor jouw wensen!

Werken
bijZieZaZo

Van onze medewerkers krijgen wij als positieve feedback terug dat ze zich gehoord voelen en wij oog hebben voor hun wensen. Zo vinden wij het belangrijk dat er een veilige en prettige werkomgeving is. dat je je kunt ontwikkelen, plezier hebt in je werk en er een goede balans is tussen werk & privé.

Werken met
EmmiPikler

Werk je graag met kinderen en zoek je een uitdaging in de pedagogiek? Dan zijn wij misschien voor jou de perfecte plek om te werken, te leren of dit te combineren.

Onze werkwijze en ons pedagogisch beleid is geïnspireerd door de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Volgens haar visie ontwikkelen (jonge) kinderen zich beter, wanneer ze hun eigen tempo aan mogen houden. Zó leren ze beter zitten, staan, denken en praten. 

Veel van haar visie passen we toe in onze kinderopvang. We respecteren van onze kinderen hun eigen ritme en beperken hen zo min mogelijk in hun bewegingsvrijheid. Wij hebben geen boxen, wipstoelen of loopstoeltjes. De kinderen gaan zelf rustig op ontdekkingsreis. Dat is hoe ze leren. 

Alle kinderen verzorgen we op een persoonlijke en aandachtige manier.
Als een kind de kans krijgt om een actieve deelnemer te zijn in zijn
eigen verzorging-in plaats van een passieve ontvanger- vergroot dit zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen.

We observeren de kinderen en hun gedrag, zonder ze telkens uit hun spel te halen. We leren ze op hun beurt te wachten en de aandacht te delen. Spelenderwijs, door het goede voorbeeld te geven en door gewenst gedrag te benoemen. Ook geven we de kinderen de ruimte om hun gevoelens te uiten. 

Elke dag gaan we naar buiten om te rennen, te springen en te ravotten. De kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door te fietsen, te steppen en te klimmen. Zelfs de baby’s gaan elke dag naar buiten. Om te wandelen of met mooi weer buiten op een kleed te spelen.  

Voor de peuters hebben we een speciaal programma ontwikkeld, wat hen goed voorbereid op de basisschool. Doordat we met met horizontale groepen werken, kunnen we de groepsruimte en de activiteiten goed afstemmen op de leeftijd en behoeften van de kinderen.

Ben jij diegene, die onze visie past, kan uitdragen en verder ontwikkelen? dan zoeken wij jou!

vacatures

Pedagogisch medewerker babygroep FULLTIME

functieomschrijving

Pedagogisch medewerker voor 4 dagen BABYGROEP

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pedagogisch medewerker die bekend is met de Emmi Pikler visie om ons team te versterken. Bij onze kinderopvang staat het welzijn en de ontwikkeling van het kind centraal, en we geloven sterk in de waarden en principes van de Emmi Pikler benadering.

Functieomschrijving:

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van de kinderen in onze kinderopvang.
 • Je creëert een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen vrij kunnen bewegen en hun eigen vaardigheden en interesses kunnen ontdekken.
 • Je werkt samen met collega’s om activiteiten te plannen die aansluiten bij de behoeften en ontwikkelingsfasen van de kinderen.
 • Je observeert en documenteert de ontwikkeling van de kinderen en bespreekt dit met ouders/verzorgers.
 • Je bouwt een vertrouwensrelatie op met de kinderen en zorgt voor een warme en liefdevolle omgeving.

Functievereisten:

 • Je hebt een relevant diploma op het gebied van pedagogiek of kinderopvang.
 • Je hebt ervaring met het werken met jonge kinderen en bent bekend met de principes van de Emmi Pikler visie.
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingsfasen van kinderen en kunt hierop inspelen in je werk.
 • Je bent geduldig, empathisch en hebt een groot hart voor kinderen.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar ook goed in teamverband.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt effectief samenwerken met ouders/verzorgers.

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie binnen een inspirerende werkomgeving.
 • De mogelijkheid om te werken volgens de principes van de Emmi Pikler visie.
 • Een hecht en betrokken team waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen.
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kinderopvang.

Ben jij de pedagogisch medewerker met kennis van de Emmi Pikler visie die we zoeken? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar dorinda@ziezazo.com 0621698954. We kijken uit naar je reactie!

Let op: Om in aanmerking te komen voor deze functie is ervaring met de Emmi Pikler visie niet vereist. We kunnen jou intern opleiden. Gelieve dit in je sollicitatiebrief te vermelden en eventuele relevante certificeringen bij te voegen.

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Pedagogisch medewerker dreumesgroep

functieomschrijving

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerker om ons team te versterken in onze Emmi Pikler dreumesgroep. Begin dit jaar is deze nieuwe groep gestart, wij zoeken een enthousiaste collega die het leuk vindt om mee te bouwen aan deze groep en dit team.

De ZieZaZo dreumesgroep is bedoeld voor kinderen van 1 jaar tot 2,5 jaar.

ZieZaZo zorgt voor een warm en fijne plek voor de kinderen en medewerkers. Bij ZieZaZo leggen we de nadruk op het respecteren van de autonomie en ontwikkeling van elk kind, geïnspireerd door de filosofie van Emmi Pikler. Dreumesen kunnen al zo veel en vinden het heel leuk om hierin uitgedaagd te worden.

Taalvaardigheid, zelfredzaamheid maar het ook (leren) samen spelen met leeftijdsgenoten wordt gestimuleerd.

Wij hebben ons eigen 1+ plan ontwikkeld en willen je graag hier in betrekken.

Het gaat om een 27 tot 36-uren contract. De gewenste werkdagen zijn in overleg vast te stellen, een vrijdag is gewenst.

De organisatie

Kinderopvang ZieZaZo is een kleine organisatie met 1 grote kinderopvang locatie gelegen in de Meern, de wijk Veldhuizen en een locatie in Harmelen. Wij bieden opvang aan kinderen van 0-12 jaar. Dagelijks vangen wij kinderen op in een prettige sfeer, vol aandacht en plezier.

Het kinderdagverblijf in de Meern heeft ruimte voor 51 kinderen per dag, verdeeld over 4 leeftijdsgroepen met een eigen groepsruimte en pedagogisch medewerkers..

De baan

ZieZaZo biedt opvang die net even anders is dan de reguliere kinderopvang.

Bij kinderdagverblijf ZieZaZo verzorgen en begeleiden we de kinderen met veel aandacht. We bieden ze een fijne, veilige en stimulerende omgeving, zodat zij zich in hun eigen tempo veilig kunnen ontwikkelen.

Het pedagogisch beleid van ZieZaZo is geïnspireerd door de visie van de Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Volgens deze visie ontwikkelen jonge kinderen zich beter, wanneer ze hun eigen tempo aan mogen houden. Dan leren ze beter zitten, staan, denken en praten. Veel van haar visie passen wij toe bij de baby’s en dreumesen. We respecteren hun eigen ritme en beperken hen zo min mogelijk in hun bewegingsvrijheid. Er zijn geen boxen, wipstoeltjes of loopstoeltjes. De kinderen gaan zelf in alle rust op ontdekkingsreis. Dat is hoe ze leren.

We verzorgen alle kinderen op een persoonlijke en aandachtige manier. Als een kind de kans krijgt om een actieve deelnemer te zijn in zijn eigen verzorging – in plaats van een passieve ontvanger – vergroot dit zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen.

We observeren de kinderen en hun gedrag, zonder ze telkens uit hun spel te halen. We leren ze op hun beurt te wachten en de aandacht te delen. Spelenderwijs, door het goede voorbeeld te geven en door gewenst gedrag te benoemen. Ook geven we de kinderen de ruimte om hun gevoelens te uiten.

Elke dag gaan we naar buiten om te rennen, te springen en te ravotten. De kinderen ontwikkelen hun grove motoriek door te fietsen, te steppen en te klimmen. Zelfs de baby’s gaan elke dag naar buiten. Om te wandelen of met mooi weer buiten op een kleed te spelen.

Voor de peuters hebben we een speciaal programma ontwikkeld, wat hen goed voorbereid op de basisschool. Doordat we met met horizontale groepen werken, kunnen we de groepsruimte en de activiteiten goed afstemmen op de leeftijd en behoeften van de kinderen.

Door medewerkers van kinderdagverblijf ZieZaZo wordt niet gerookt, ook niet in de pauzes.

De pedagogisch adviseurs en de vestigingsmanager begeleiden en ondersteunen de pedagogisch medewerkers. We zijn nooit uitgeleerd en blijven ons ontwikkelen.

Ben jij de pedagogisch medewerker die de autonomie en ontwikkeling van dreumesen belangrijk vindt en de filosofie van Emmi Pikler wil uitdragen? Ben jij diegene die de autonomie en ontwikkeling van dreumesen belangrijk vindt, onze visie past, kan uitdragen en verder kan ontwikkelen dan zoeken wij jou!

De verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en verzorging van de dreumesen.
 • Daarnaast ben je zeer initiatiefrijk als het gaat om het ontwikkelen en uitvoeren van dagelijkse activiteiten.
 • Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als individueel en je stimuleert hun ontwikkeling.
 • Je draagt zorg voor een veilig klimaat in de groep, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontplooien.
 • Je neemt voor een deel de taken van ouders/verzorgers over, zodat het bieden van kwaliteit, verantwoord werken en veiligheid vanzelfsprekendheden voor je moeten zijn.
 • Je onderhoudt een goed contact met ouders/verzorgers.
 • Je neemt deel aan werk- en teambesprekingen en je woont ouderavonden en studiedagen bij.
 • Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen via vakliteratuur en studiedagen van ZieZaZo.

Het profiel

 • Je hebt tenminste een relevante opleiding afgerond op MBO-niveau (bijvoorbeeld PW), of HBO (richting SPH, CMV, MWD, PABO) of je hebt een sociaalpedagogische, sociaal-culturele, pedagogische, sport/lichamelijke opvoeding of culturele/kunstzinnige docent opleiding gevolgd op ten minste MBO-kwalificatie niveau 3.
 • Je hebt plezier in een actieve en creatieve omgang met kinderen en hebt daar ook (werk-) ervaring mee.
 • Naast een ondernemende en flexibele instelling beschik je over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een kind- en servicegerichte houding, bent stressbestendig en je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Als je ook nog over een dosis humor en talenten beschikt, nodigen wij je uit om te solliciteren.

De beloning
Naast een salaris conform de CAO Kinderopvang (bruto fulltime salaris tussen €2300 en €2900) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt ZieZaZo je een zelfstandige baan in een stimulerende werkomgeving. Verder biedt ZieZaZo medewerk(st)ers de mogelijkheid om de studie tot babyspecialis te volgen, een emmi pikler cursus, deel te nemen aan diverse cursussen en workshops zoals een EHBO cursus en een BHV training.

Interesse?
Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Marijke Aalbers of Dorinda via 06-52644827

dienstverband: 27 of 36 uur per week

Geïnteresseerd in deze functie maar niet de juiste opleiding? Vraag dan naar de mogelijke BBL-route via ZieZaZo. Wij helpen jou graag bij jouw opleiding.

Lees meer

pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang (BSO)

functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde pedagogisch medewerker om ons team te versterken in onze buitenschoolse opvang (BSO). Als onderdeel van ons kinderdagverblijf bieden wij naschoolse opvang aan kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar. We streven ernaar om een veilige en inspirerende omgeving te creëren waar kinderen kunnen spelen, leren en zich kunnen ontwikkelen.

Functieomschrijving:

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van de kinderen op de BSO.
 • Je organiseert en begeleidt diverse activiteiten, zowel binnen als buiten, die aansluiten bij de interesses en behoeften van de kinderen.
 • Je stimuleert de sociale interactie en persoonlijke ontwikkeling van de kinderen door middel van uitdagende en creatieve activiteiten.
 • Je zorgt voor een warme en positieve sfeer waarin kinderen zich veilig en geborgen voelen.
 • Je onderhoudt nauw contact met ouders/verzorgers en communiceert regelmatig over de ontwikkeling en het welzijn van de kinderen.
 • Je werkt samen met een team van pedagogisch medewerkers om de kwaliteit van de BSO te waarborgen.

Functievereisten:

 • Je hebt een relevant diploma op het gebied van pedagogiek, zoals SPW, SPH, PABO of vergelijkbaar. Ook een sport of creatieve achtergrond wordt zeer gewaardeerd.
 • Je hebt ervaring in het werken met kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar.
 • Je bent creatief, enthousiast en hebt affiniteit met het bedenken en organiseren van activiteiten.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt zowel met kinderen als ouders/verzorgers goed samenwerken.
 • Je bent flexibel, geduldig en hebt een positieve instelling.
 • Je bent in staat om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren voor de kinderen.

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie binnen een professionele en inspirerende werkomgeving.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling.
 • Een betrokken en gezellig team van collega’s.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden en salaris, gebaseerd op de CAO Kinderopvang.

Ben jij de pedagogisch medewerker met passie voor buitenschoolse opvang en het begeleiden van kinderen in hun vrije tijd? Stuur dan je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en cv, naar kdv@ziezazo.com.

Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Marijke Aalbers of Dorinda via 06-52644827

We kijken uit naar je reactie!

Geïnteresseerd in deze functie maar niet de juiste opleiding? Vraag dan naar de mogelijke BBL-route via ZieZaZo. Wij helpen jou graag bij jouw opleiding.

Lees meer

Werken en leren

Wil je graag aan de slag als pedagogisch medewerker, maar ontbreekt de juiste opleiding?

BBL traject

Ben jij op zoek naar een uitdagende leerwerkplek in de kinderopvang? Wij bieden een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) traject aan voor enthousiaste en leergierige kandidaten die zich willen ontwikkelen tot pedagogisch medewerker kinderopvang.

Functieomschrijving:

 • Je werkt drie tot vier dagen per week op de groep als pedagogisch medewerker.
 • Je assisteert bij de dagelijkse verzorging en begeleiding van de kinderen.
 • Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers bij het uitvoeren van activiteiten en het creëren van een stimulerende omgeving.
 • Je leert observeren en rapporteren over de ontwikkeling en het gedrag van de kinderen.
 • Je neemt deel aan teamvergaderingen en reflectiemomenten om je leerproces te ondersteunen.
 • Je volgt één dag per week een erkende BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang.

Functievereisten:

 • Je bent ingeschreven bij een erkende BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang.
 • Je hebt affiniteit met het werken met kinderen in de leeftijdsgroep 0-4 jaar of 4-12 jaar.
 • Je bent leergierig, enthousiast en gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken in een team.
 • Je bent betrouwbaar, verantwoordelijk en kunt zelfstandig taken uitvoeren.
 • Je hebt een positieve instelling en bent in staat om een veilige en liefdevolle omgeving te creëren voor de kinderen.

Wij bieden:

 • Een leerwerkplek waarin je praktijkervaring kunt opdoen en jezelf kunt ontwikkelen tot een professionele pedagogisch medewerker.
 • Begeleiding en coaching door ervaren pedagogisch medewerkers.
 • Mogelijkheden om jouw talenten en interesses in te zetten binnen onze kinderopvang.
 • Een inspirerende werkomgeving waarin de ontwikkeling en het welzijn van kinderen centraal staan.
 • Een passende vergoeding conform de CAO Kinderopvang.

Tijdens het BBL-traject ontvang je salaris en onder bepaalde voorwaarde willen wij jouw opleiding betalen. Vraag tijdens het sollicitatiegesprek naar de mogelijkheden.

Bij ons mag je zelf je BBL-opleiding kiezen, je zit niet verplicht vast aan 1 specifieke opleiding.

Rond je de opleiding succesvol af, dan kun je direct aan de slag als gekwalificeerd pedagogisch medewerker op één van onze vestigingen.

Wil jij graag in de praktijk leren en jezelf ontwikkelen tot een pedagogisch medewerker kinderopvang? Stuur dan je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en cv, naar kdv@ziezazo.com. We kijken uit naar je reactie!

Let op: vanwege het beperkte aantal BBL-leerplekken kunnen we alleen kandidaten selecteren die aan de gestelde functievereisten voldoen en ingeschreven zijn of bereid zijn zich aan te gaan schrijven bij een erkende BBL-opleiding.

Lees meer

stage lopen

zoek jij een stage plek?

Ben je op zoek naar een uitdagende stageplek in de kinderopvang? Wij bieden enthousiaste en leergierige studenten de mogelijkheid om stage te lopen bij onze kinderopvangorganisatie. Tijdens deze stage krijg je de kans om praktijkervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen in het werken met kinderen en doe je ervaring om met de pedagogische visie van Pikler.

Wij begeleiden je graag tijdens je studie (HBO/MBO) pedagogiek of pedagogisch medewerker en moedigen je aan om al je talenten en ambities te ontwikkelen, binnen een hecht team op één van onze locaties. 

Jouw opleiding en stagevraag geeft natuurlijk vorm aan de daadwerkelijke stage. Zo zal je: 

 • één tot vier dagen per week op de groep meelopen als stagiair.
 • Je assisteert bij de dagelijkse verzorging en begeleiding van de kinderen.
 • Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers bij het uitvoeren van activiteiten en het creëren van een stimulerende omgeving.
 • Je leert observeren en rapporteren over de ontwikkeling en het gedrag van de kinderen.

Bij ons heb je de unieke kans om op horizontale groepen stage te lopen. In deze groepen hebben de kinderen dezelfde leeftijd. We werken met baby-, dreumes-, 2+-, 3+, peuterschool- en BSO-groepen).  Wij bieden ook de ruimte om tussen de groepen te wisselen zodat je met diverse leeftijden ervaring op kan doen.

Wij bieden:

 • Een leerwerkplek waarin je praktijkervaring kunt opdoen en jezelf kunt ontwikkelen tot een professionele pedagogisch medewerker.
 • Begeleiding en coaching door ervaren pedagogisch medewerkers en een praktijkbegeleider die jou helpt met je stageverloop.
 • Mogelijkheden om jouw talenten en interesses in te zetten binnen onze kinderopvang.
 • Een inspirerende werkomgeving waarin de ontwikkeling en het welzijn van kinderen centraal staan.
 • Een passende vergoeding conform de CAO Kinderopvang.

Wil jij graag bij ZieZaZo je stage lopen?

Stuur dan je sollicitatie naar kdv@ziezazo.com. We kijken uit naar je reactie!

Lees meer

lerende organisatie

Ook ZieZaZo blijft zich ontwikkelen en verbeteren.

met plezier naar je werk

Open en transparante communicatie, wij luisteren naar onze medewerkers.

kleinschalig

ZieZaZo heeft 2 locaties. Elke locatie heeft een kdv, bso & peuterschool

wat zeggen je toekomstige collega's

Bij ZieZaZo heb je heel veel vrijheid. Samen met je collega's maak je je eigen groepsplan welke aansluit op de visie. Daarnaast is er veel tijd om bezig te zijn met de kinderen. Alles daaromheen wordt gefaciliteerd.

Lizzie

Mijn hart ligt bij ZieZaZo. Ik wil nooit meer ergens anders werken. Wat een fijne omgeving om te werken met kinderen. In een klein team en kleine organisatie. Er is veel flexibilitiet. Vrij vragen kan bijn aaltijd en het rooster wordt in overleg gemaakt. Daarnaast zijn mijn collega's zeer gedreven om van elke dag een feestje te maken. Super fijn team waar je je meteen thuis voelt.

Emma